logo-heading-web02
NAV-left02

Topp_valg_for_jenter

Årets bilskadeverksted

topp-100

hms

AVISARTIKLER

Lakkservice AS i Arendal:
– Perfekt og genialt

En studie i genialitet, perfeksjonisme og arbeidsmiljø uten lyter. Særlig på lakksiden er det påkostet siste nytt og vel så det hos Lakkservice AS i Arendal, men bilskadedelen henger ikke mye etter. Komparativer og superlativer sitter løst etter å ha besøkt denne bedriften.
Franch Hagerup

Lakkservice AS har tatt et langt skritt inn i framtiden og er med stor sannsynlighet et av Norges mest gjennomførte verksteder innen arbeidsmiljøløsninger. Daglig leder Frode Goggsbo åpnet 12. desember 2003 det nye verkstedet som har 1080 m2 gulvflate fordelt på skade- og lakkeringsarbeider. Bedriften sysselsetter 6 fagarbeidere.
Det hører med til historien at Norges Automobilforbund (NAF) de tre siste årene har kåret bedriften til årets bilverksted i Aust-Agder. Verkstedet til Frode må helt enkelt oppleves - og har du som besøkende bransjeerfaring, vil du oppdage umiddelbart at verkstedet er veldig spesielt.

Egne løsninger

Leverandøren av sprøyte- og tørkekabin er KEMAT AS, representert ved den alltid tilstedeværende Kjell Mathiesen. Firmaet har i det hele tatt levert det aller meste av utstyret som brukes i lakkeringssammenheng. Frode, som er hjernen og primus motor for Lakkservice AS, har sammen med Mathiesen tegnet og konstruert egne løsninger. Et av disse bidragene er like enkel som den er genial, nemlig at all blanding av sparkel foregår inne i to av avsugskassene for allmennventilasjon.

Verkstedsgulvet er utstyrt med 3000 m2 vannbåren varme og ventilasjon - langt bedre enn det forskriftsverket forlanger. I tillegg er det satt opp en egenkonstruert lakk-kabin på 70 m2 for bruk til grunningsareider og lakkering av bilens innvendige detaljer. Denne har alle spesifikasjoner som tilhører en moderne sprøyte- og torkekabin. KEMAT har i tillegg montert CMCs nyeste versjon av lakkeringskabin for personbiler.

HMS

I dette systemet må lakkblanderommet få litt oppmerksomhet. Også dette er "hentet fra øverste hylle". Rommets ventilasjon er så effektivt at det overhodet ikke merkes noen lukt fra løsemidler utenfor blande- og rengjøringssonen. Spesielle prosedyrer og rutiner er utarbeidet for alle gjøremål. Slik vi forstår det er Frode rimelig streng om noen av de ansatte ikke retter seg etter de retningsliner som gjelder for både HMS og reparasjonsarbeidet. Han poengterer likevel at alle ansatte har støttet ham i anstrengelsene med å få verkstedet til å bli så veldrevet som det framstår i dag. Frode takker derfor sine medarbeidere for god jobb gjennom mange år.

– Vil ikke være størst - men best

Lakkservice har flyttet inn i nytt bygg på Myrene. Her har de det nyeste og beste utstyret til oppretting og lakkering. De ansatte har fått en helt ny hverdag.

Av Lisbeth Hoskuldsen

– Dette er som å komme til himmelen, sier biloppretter Freddy Christiansen. Han er en av seks ansatte som nå gleder seg stort over å ha flyttet inn i et nytt og moderne bygg, med god plass og med nytt utstyr, som gjør arbeidsdagen langt bedre. Adressen er Torbjørnsbu 3 på Myrene, det tidligere lageret til Bohus.
– Lokalene er delt i to, et for biloppretting og et for lakkering, sier daglig leder Frode Goggsbo som gjerne viser rundt. – Det er luftavsug i gulvene, varmetilførsel fra taket, og moderne sprøytekabin med tørke. Han har investert for masse penger. Summen vil han helst ikke ut med.
– Med denne investeringen regner jeg med å kunne opprettholde myndighetenes krav de neste 10 årene, sier han fornøyd.
Selv tok Goggsbo fagbrev som bilmekaniker i 1979 og jobbet etter det som biloppretter og lakkerer inntil han startet eget verksted for 14 år siden. I alle disse årene har han holdt til på Myrene, hvor han har bygd opp firmaet som både i 2001 og 2002 ble kåret til årets bilskadeverksted i Aust-Agder, av NAF.
– Det betyr at vi er det bilskadeverksted i fylket som har hatt minst feil, forklarer Goggsbo.
– De siste tre årene har Lakkservice vært Gjensidige-avtale-verksted i Aust-Agder, og nylig undertegnet vi en ny toårskontrakt med dette forsikringsselskapet.
Alle Gjensidiges kunder går igjennom NAF-test etter reparasjon. Lakkservice er et av de største karosseriverkstedene i Aust-Agder, og har fast lakkering av bilene for flere store bilfirmaer i distriktet.
– I gjennomsnitt har vi mellom 18 og 20 biler innom her i uken, sier Goggsbo.
– Etter flyttingen er kapasiteten økt noe. Vi har blant annet ansatt en ny mann. Men målet vårt er ikke å være størst sier han. – Vi ønsker å være best!

 

[Forside] [Bildearkiv] [Avisartikler] [Kontakt]

Myrene PC - Webdesign - Svein-Inge Johansen